Medidental

Bel ons direct (023)-7119011

Zijlweg 148C, Haarlem Bekijk Locatie

Wat wij doen

Controle

Halfjaarlijkse controle van het gebit door de tandarts en gelegenheid om uw vragen en eventuele zorgen of klachten te bespreken. U kunt de controle combineren met een bezoek aan de mondhygiëniste. Dit regelt u eenvoudig bij het maken van de afspraak.

Beschermen en behouden

Alle gangbare verrichtingen door de tandarts als het vullen van gaatjes (cariës), beschermende maatregelen, het behoud van een goed gebit en een gezonde mond.

Mondhygiëniste

Mondhygiëne is een belangrijke zorg voor het gebit. Voor o.a. het verwijderen van tandsteen, controleren op tandplaque en poetsadvies. Mondhygiëne gebeurt in samenspraak met de tandarts.          

Orthodontie

Orthodontie is het specialisme dat zich richt op een optimale stand van de tanden. Een goede stand van de tanden is belangrijk om het gebit en de mond optimaal schoon te kunnen houden. Onze tandarts voor orthodontie kan de stand van tanden en kiezen beïnvloeden door middel van diverse soorten beugels. Orthodontie en tijdelijk een beugel dragen is niet leeftijdsgebonden. Ook veel volwassenen krijgen orthodontiezorg van Medidental.        

Implantologie

Wanneer een tand of kies verloren gaat, of wanneer kaakbeen zo geslonken is dat een prothese niet goed meer past, kan een implantaat een oplossing bieden. Een implantaat vervangt de natuurlijke tandwortel en vormt de drager van een nieuwe tand. Kauwen, praten, lachen… alles gaat weer zoals het hoort. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om op basis van implantaten een volledig vast gebit te creëren.

Endodontologie

Endodontologie houdt zich bezit met de binnenkant van de tanden. In iedere tand of kies (gebitselement) bevindt zich een pulpa of wortelkanaalstelsel. De tandpulpa bevat het levende deel van de tand of kies, dat bestaat uit zenuwen en bloedvaatjes. Bij endodontologie gaat het vaak om een wortelkanaalbehandeling; de ontsteking aan de wortel wordt dan opgelost, de wortel wordt bacterievrij gemaakt en gevuld. Deze behandeling wordt uitgevoerd door de tandartsen van Medidental.

Parodontologie

Parodontologie richt zich op de weefsels rond de tanden en kiezen: het gaat om het kaakbot, het tandvlees en de vezels die de overgang vormen tussen wortels en kaakbeen. Paradontologische zorg helpt om tandvleesontskening op te lossen en de gevolgen ervan weer te herstellen. Deze zorg hangt nauw samen met mondhygiëne en wordt verleend door een aparte specialist.

per telefoon: (023)-7119011

Medidental

Wat wij doen

Contact

Zijlweg 148C - 2015 BJ Haarlem

023-711 90 11 - contact@medidental.nl

Website realisatie door KARB apps & sites.